DRM, ADPET en ADE voor ebooks met epub en pdf

Boeken worden geschreven en uitgegeven door mensen die graag een boterham met kaas daarmee willen verdienen. Elektronische bestanden kan je heel makkelijk kopiËren. Logisch dat uitgevers op zoek zijn gegaan om illegaal kopiëren van ebooks (zoveel mogelijk) tegen te gaan. Ebooks die je koopt, zijn meestal in epub formaat en beschermd tegen kopiëren met een DRM (Digital Rights Management) techniek. Bij ebooks heet dit ADEPT, voluit: Adobe Digital Experience Protection Technology.

Op het moment dat je een ebook koopt wordt dat ebook gekoppeld aan een Adobe account. En alleen op computers en ereaders die je met jouw account hebt geautoriseerd (gekoppeld) kan je het gekochte ebook op plaatsen en lezen. Geef je het ebook weg (je maakt dus feitelijk een kopietje) aan je broer of zus, dan kan deze het op zijn/haar pc of ebookreader niet lezen.

Alle gangbare ereaders hebben een ADEPT DRM ondersteuning voor pdf en epub bestanden. Ik hoef me daar dus geen zorgen om te maken. Het lezen van gekochte ebooks zal dus op geen enkele ebookreader een probleem opleveren. Wanneer je een gekocht ebook op je pc / ereader wilt plaatsen moet je gebruik maken van het programma Adobe Digital Editions. Daar is geen ontkomen aan.


home­ >ereaders

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen