vacuümmachine test Siemens Studio Line

siemens studio lineSiemens Studio Line vacuüm apparaat

De Siemens Studio Line vacumeermachines is een opvallende verschijning tussen alle vacumeermachines voor particulieren. De gangbare vacumeermachines werken met speciale vacuümzakken omdat het te vacumeren product zich buiten de vacuüm kamer bevindt. Deze Siemens machines werkt juist net andersom en is identiek aan de vacumeermachines die professionals gebruiken.

Bij dit type machine wordt het te vacumeren product in de vacuümkamer gelegd en daarna de deksel gesloten. Zodra de deksel gesloten is wordt vacuümkamer leeg gezogen. Aan het eind van dit proces wordt de zak automatisch dichtgeseald.

Hoewel dit type vacumeermachines technisch gezien de voorkeur hebben, kleven naast voordelen ook nadelen. Het voordeel is dat normale en niet speciale, duurdere, vacuümzakken gebruikt kunnen worden. In principe is er geen beperking aan het type voedsel wat je wil vacumeren. Bij normale machines kan je beter geen poeder of vloeistoffen vacumeren, maar voor dit apparaat is dat geen probleem.

De nadelen zijn een veel hogere prijs, de omvang van het apparaat is groter, het vacumeren gaat wat trager en de te vacumeren producten zijn wat omvang beperkt tot de grootte van de vacuümkamer.

Voor- en nadelen

  • aparte vacuümkamer, zoals bij professionele apparaten
  • geen speciale vacuümzakken nodig
  • ook vloeistoffen zijn te vacumeren
  • neemt een vaste ruimte in beslag in de keuken
  • grootte van te vacumeren product is beperkt tot grootte vacuümkamer
  • prijs

Specificaties

Siemens heeft de specificaties nog niet openbaar gemaakt.


home­ >vacuüm apparaat >vacuümmachine tests