vacuümmachine test Foodsaver V2040 Basic Line

foodsaver v2040 basic line silver
Foodsaver V2040 basic line silver

Foodsaver verkoopt enorm veel vacuümmachine modellen. De Foodsaver V2040 basic line, de naam zegt het al, is het goedkoopste model van Foodsaver. Overigens de Foodsaver V2060 lijkt als twee druppels water op de V2040 en wij hebben een sterk vermoeden dat het om krek hetzelfde apparaat gaat maar dan in een witte uitvoering. De Foodsaver V2040 verwisselt voor zo'n honderd euro van eigenaar. Deze machine heeft geen ruimte om een vacuüm folierol op te bergen, daardoor neemt het op je aanrecht weinig plaats in. Maar het is niet de kleinste vacuümmachine zonder folierolhouder, de lengte en breedte zijn namelijk 40 en 17 cm. Een stuk kleiner is bijvoorbeeld de Solis Easy Vac Pro 569 die met 37 en 14 cm een stukje kleiner is. De klep van de vacuümmachine wordt afgesloten door het veel toegepaste "druk-en-klik-vast klepsluitmechanisme". Hierbij moet je op zijkanten van de klep even flink drukken om de vacuümkamer goed te sluiten. Daarna heb je handen vrij tijdens het vacumeren en dat is wel zo makkelijk.

foodsaver vacuüm bussenset
Foodsaver vacuüm bussenset

Bediening

De V2040 heeft aan de bovenzijde drie knoppen. De knoppen zijn expres uitgevoerd zonder tekst maar met symbolen. Hierdoor hoeft Foodsaver niet voor ieder land een andere versie te produceren. De meest linker ovale knop is de volautomatische vacuüm-en-seal knop die je het meest zal gebruiken. Deze zal de vacuümzak eerst leegzuigen en daarna meteen dichtsealen. Deze knop heeft een dubbelfunctie, wanneer je nogmaals op de knop drukt kan je dit proces volautomatische proces onderbreken (cancel). Deze cancel functie gebruik je als je merkt dat het vacumeren niet goed gaat of als je (te veel) vocht de vacuümkamer in ziet lopen. De ronde knop ernaast wordt vaak de "canister" knop genoemd en gebruik je als je met het bijgeleverde vacuümslangetje (optioneel verkrijgbare) bussen, dozen of flessen wil vacuümzuigen. De grote ovale knop rechts is de sealknop. Deze stelt je in staat om alleen te sealen (voor bijvoorbeeld sla of andere delicate groente die je niet of nauwelijks wil vacumeren). Maar je kan de seal knop ook gebruiken Mylar chip zakjes of koffiezakken opnieuw te sealen. Deze sealknop kan je ook gebruiken als je met de vacuüm-en-seal knop bent begonnen maar de vacuümzak niet tot het maximum wil vacumeren en het voortijdig het vacumeren te onderbreken. Op het moment dat je op de sealknop drukt stopt het vacumeren en wordt de zak meteen dichtgeseald. Twee indicatieledjes aan de linkerzijde van het bedieningspaneel laten zien of de vacuümmachine aan het sealen is of dat de vacuümpomp aan staat.

foodsaver bedieningspaneel
mason jar vacuümpot
Mason Jar vacuümpot

vacuümslang

De vacuümmachine wordt standaard uitgeleverd met een vacuümslang en met twee beugeltjes achterop het apparaat kan dit slangetje "opgeborgen" worden. Erg fraai is het niet maar altijd nog beter dan helemaal niets want dan slingert het slangetje in je keuken. Die beugeltjes moet je zelf na het uitpakken zelf eenmalig op de achterkant bevestigen. De aansluiting voor het vacuümslangetje zit bovenop links op het bedieningspaneel. Met het vacuümslangetje kan je optionele vacuümdozen, bussen en flessen vacuümzuigen. De vacuümslang wordt door de meeste bezitters van een vacuümmachine zeer gewaardeerd. Je kan niet aleen delicate producten zoals sla maar ook koekjes, gebak, koffiebonen vacuüm bewaren maar ook conservenpotten zoals appelmoes, pastasaus zijn na opening opnieuw te vacumeren. Ook kan je voedsel in speciale potten, zoals de Mason Jar, met een speciale adapter vacuüm te zuigen.

foodsaver v2040 bovenzijde
vacuümslang achterop de machine opgeborgen

Uitneembare vacuümkamer lekbakje

Een zeer positief punt van de V2040 is dat deze een uitneembare vacuümkamer heeft. Mocht per ongeluk vocht in de vacuümkamer gekomen zijn dan komt dit eerst in een zeer groot uitgevoerde lekbak, wat heel prettig is, en zijn zijn de gaatje naar de vacuümpomp (links en rechts in de vacuümkamer) lekker hoog uitgevoerd. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat vocht in de vacuümpomp zal komen. Dat is heel fijn want dat is funest voor de vacuümpomp.

foodsaver v2040 vacuümkamer lekbak
vacuümkamer heeft een uitneembare lekbak

Voor- en nadelen

 • vacuümslang achter op het apparaat weggeborgen
 • vacuümslang voor potten, bussen, dozen en flessen te vacumeren
 • uitneembare vacuümkamer - lekbak met hoog uitgevoerde vacuümaanzuigbussen
 • geen instelbare sealtijd

Specificaties

 • maximaal vacuüm: geen opgave fabrikant
 • vacuümkracht instelbaar: nee
 • sealnaad: geen opgave fabrikant breed, 28 cm lang
 • sealtijd instelbaar: nee
 • uitneembaar lekbakje: ja
 • continu gebruik: nee, een minuut 20 seconde afkoeltijd, na 30 vacumeeracties 25 minuten afkoeltijd
 • folierolhouder: nee
 • afmetingen (lxbxh): 40x17x9 cm
 • vermogen: geen opgave fabrikant Watt
 • gewicht: 2,4 kg

home­ >vacuüm apparaat >vacuümmachine tests

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen