Stap voor stap een CV ketels kiezen (stap 1 van 3)

Introductie

zonneboiler zonnecollector dak

In dit drie-stappenplan stel ik mijzelf een paar vragen. Bij iedere vraag lees ik eerst de toelichting en bepaal daarna mijn keuze. Als ik een keuze moet maken zie ik een aantal mogelijke antwoorden zoals hieronder in het gele kader en moet ik op één van de antwoorden klikken om die keuze te bevestigen. Daarmee ga ik naar een volgende pagina waar ik een volgende vraag ga beantwoorden. Na mijn derde antwoord krijg ik een pagina met een overzicht van alle ketels die bij mijn specifieke situatie passen. Alle andere ketels kan ik dus negeren. Dat maakt het kiezen wel zo makkelijk!

Een voorbeeld vraag:

Gebruik van zonnecollector/boilers in combinatie met CV ketels

Als ik een zonneboiler wil of heb dan kies ik bij deze eerste stap dus voor een cv-combiketel (verwarmen + warm water). In het overzicht van de ketels waar ik uit kan kiezen let ik speciaal op het kenmerk "NZ" want dat is een eis voor het gebruik van een cv-ketel in combinatie met een zonneboiler.

Stap 1 van 3 "wel of geen warm water" (solo of combi ketel)

De eerste vraag die ik mezelf stel is, wil ik een cv-ketel die alleen mijn huis verwarmt, een zogenaamde "solo" of "single" ketel, of een ketel die ook warm water kan leveren een zogenaamde "combi-ketel"?

Mijn keuze is:


home­ >cv ketels